Scoor de goedkope nieuwste hondenspeeltjes voor je hond

Er is haast niets leukers dan met een vrolijke viervoeter te kunnen spelen. Maar als ze op een gegeven moment uitgespeeld raken met oude knuffels of als je ook wel een keer een paar schoenen heel zou willen houden voor langer dan een week, is er een goede uitkomst: hondenspeeltjes! Niks maakt je hond blijer dan zijn persoonlijke selectie aan kauwspeeltjes, balletjes en knuffels.

Welke hondenspeeltjes zijn leuk?

Ik zal je een ding zeggen: als hondenspeeltjes niet zouden bestaan zou ons huis er heel anders uit zien.We hebben in ons krappe rijtjeshuis een nogal onstuimige keeshond geadopteerd. Ze is een schatje, maar ze vind het ook erg leuk om overal op te kauwen (meestal onze schoenen) en overal achteraan te rennen (meestal onze kat). Daarom ben ik zelf ook ontzettend blij met het bestaan van hondenspeeltjes. Er is ook zoveel keuze! Je hebt een aantal opties voor het apporteren; ballenwerpers waar je wel of niet je arm voor nodig hebt, zodat werkelijk iedereen met een hond kan apporteren. Er zijn frisbees, (hier kan je ook nog eens je vrienden bij betrekken), kauwspeeltjes en touwen waar ze mee kunnen stoeien.

Hondenspeeltjes met snoepjes

Ook is er nog speelgoed dat je kan vullen met snoepjes, zodat je hond tegelijkertijd bezig is en leert om een uitdaging aan te gaan en een puzzel op te lossen. Zo zijn er nog meer soorten puzzelspeeltjes voor je hond, zowel gebaseerd op kracht als op intelligentie.

Medische voordelen

Er zitten ook nog eens medische voordelen aan het gebruik van hondenspeeltjes: voor puppy’s dienen ze als een soort bijtringen. Daarnaast is beweging goed voor alle honden, wat bevorderd wordt door de meeste speeltjes. Er zijn ook honden die naast fysieke beweging ook mentale afleiding nodig hebben. Hier kunnen speeltjes ook bij helpen. Als een hond zich verveeld, boos of angstig voelt kan een speeltje precies de afleiding zijn die op dat moment nodig is. Ook maken speeltjes de wandeling leuker voor hond en baasje.

Kortom, hondenspeeltjes zijn een cadeautje voor zowel de hond als de baas. Ze maken het wandelen leuker, kunnen als afleiding dienen in een moeilijke situatie of als vervanging voor dingen waar de hond niet mee mag spelen. Ook geven ze je trouwe viervoeter zowel fysieke als mentale training.

Wees deze kerst dus extra lief voor je beste vriend en trakteer hem/haar!